Ligplaatsen Scheemda

De jachthaven in Scheemda 50 ligplaatsen voor vaste ligplaatshouders en passanten. Er zijn goed voorzieningen aanwezig in de jachthaven zoals: Toilet en douchevoorziening, stortplaats chemisch toilet, vuilwater afzuigstation, trailerhelling, watertappunt en elektra op alle steigers.

Om te jachthaven vanaf het winschoterdiep te bereiken vaart u onder 2 hoogholtjes door met een doorvaarhoogte van 2,90 meter. Vanaf de sluis in Scheemda is een zelfbedieningsbrug die u kunt openen met een sleutel, waarna u kunt doorvaren naar de haven.

Nieuwe vaarroute

Via de zelfbedieningssluis in Scheemda vaart u naar Nieuw Scheemda, ’t Waar en vervolgens naar Nieuwolda.

Vanaf Nieuwolda vaart u via het nieuwe kanaal naar de nieuwe vaarverbinding De Blauwe Passage. Hier ligt een sluis van 30 meter lang en 6 meter breed. U vaart langs Midwolda, over het Oldambtmeer om vervolgens via de zelfbedieningssluis terecht te komen op het Winschoterdiep.

Hierna kunt u weer terug keren in de haven van Scheemda. De meeste vaste bruggen op de route hebben een doorvaarthoogte van 2,5 meter hoog en de beweegbare bruggen en sluizen zijn allen zelf te bedienen met een sleutel. Deze route kunt u binnen een dag varen.

Het adres van de jachthaven is:
Scheepsjagerstraat 2, 9679 ZJ Scheemda

 • Ligplaatsen seizoen/passanten Scheemda - Havenbeheer Oldambt

  Ligplaatsen Scheemda

  De jachthaven in Scheemda heeft vaste ligplaatsen en passantenplekken ter beschikking en is centraal gelegen in het centrum. In de buurt zijn mooie fiets- en wandelroutes.

  Lees verder »
 • Ligplaatsen seizoen/passanten Scheemda - Havenbeheer Oldambt

  Nieuwe vaarroute

  Via de zelfbedieningssluis in Scheemda vaart u naar Nieuw Scheemda, ’t Waar en vervolgens via Nieuwolda via het nieuwe kanaal naar de nieuwe vaarverbinding De Blauwe Passage.

  Lees verder »
 • Contact jachthavens - Havenbeheer Oldambt

  Reserveren?

  Wilt u met de boot de jachthaven in Scheemda bezoeken, of bent u op zoek naar een vaste ligplaats voor het seizoen? Wij verzoeken u tijdig te reserveren!

  Reserveren »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.